Burcht Sevenaer

Vernieuwing centrum Zevenaar

De reconstructie van de burcht Sevenaer op het Masiusplein met de informatiepanelen en alle extras in de parkeergarage vormen het slotstuk van de vernieuwing van het stadscentrum van Zevenaar. Ruim vijftien jaar geleden werd middels het Centrumplan opdracht gegeven voor een vernieuwd centrum met een goed verblijfsklimaat en karakteristieke plekken. De inbreng van de inwoners is hierbij van groot belang geweest en heeft geleid tot een goed en weloverwogen geheel.

Nu, ruim vijftien jaar later, is met het Masiusplein het vernieuwde centrum af. Een goede beeldkwaliteit en herinrichting van de openbare ruimte vormden de basis van het Centrumplan. Diverse karakteristieke plekken kenmerken nu het centrum van de stad Zevenaar. De Markt, die een meer besloten karakter heeft gekregen, is er één van. De sfeervolle terassen en de verschillende horecagelegenheden zorgen voor een goed vermaak. Daarnaast is er met de groene zone rondom de Andreaskerk een mooi rustpunt in het centrum teruggebracht.

Afsluitend waren nu de bouw van parkeergarage aan het Masiusplein en de reconstructie van de Burcht. Deze twee aanwinsten nemen ook een bijzondere en markante plek in onze gemeente in. De parkeergarage heeft met haar open vides een bijzonder ontwerp. De middeleeuwse burcht vormt de oorsprong van de stad en is daarmee een belangrijk onderdeel van de historische identiteit van Zevenaar.

link gemeente Zevenaar: http://www.zevenaar.nl